Početna stranica          Standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  »  Osnovne karakteristike Standarda Degenia Velebitica

Degenia Velebitica RSS Feed Degenia Velebitica Facebook Degenia Velebitica Twitter

Osnovne karakteristike Standarda Degenia Velebitica

Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja
Velebitska Degenija

Velebitska Degenija

Endemični dragulj velebitske i hrvatske flore - raste večinom na finijim i smirenijim točilima što leže prema jugoistoku i u pukotinama stijena, cvate u svibnju i lipnju.

Klima na Velebitu

Klima na Velebitu

Klima na Velebitu drastično varira na malim udaljenostima (10 km) od submediteranske klime u velebitskom kanalu do planinske klime na ogoljelim vrhovima Velebita, te kontinentalne klime Ličke visoravni.

Život na Velebitu

Život na Velebitu

PISANI KAMEN - Iznad Kosinjskog Bakovca, u šumi Begovača, kod vrela Begovača, nalazi se PISANI KAMEN, epigrafski spomenik iz IV stoljeća.

Velebit park prirode

Velebit park prirode

Kako nam kazuju geografski, orografski i drugi izvori, brdski masiv Velebita, jedan od najznatnijih u užem dinarskom području, proteže se, u dužinu otprilike 145 km, od Vratnika nad Senjom na sjeverozapadu do okuke Zrmanje na jugoistoku.

Osnovne karakteristike Standarda Degenia Velebitica

Osnovne karakteristike Standarda Degenia Velebitica

Prema mišljenju Katedre za zdravstvenu ekologiju i medicinu rada Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar” Standard čišćenja, dezinfekcije i redovnog održavanja klima uređaja – Degenia Velebitica odlikuje se slijedećim karakteristikama:

 

Jedinstvenost
Prema dosadašnjim spoznajama ne postoji niti jedan sličan standard ili program koji se na tako sveobuhvatan i učinkovit način bavi problemom higijene klima uređaja.
Za Standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja - Degenija Velebitica sa sigurnošću se može reći da je izvorni hrvatski proizvod i da predstavlja jedinstven doprinos poboljšanju kakvoće zraka u klimatiziranim prostorima.

Sveobuhvatnost
Standardom Degenia Velebitica obuhvaćeno je čišćenje, dezinfekcija i održavanje najzatupljenijih tipova klima uređaja prisutnih na tržištu.
Postupci čišćenja za pojedine tipove klima uređaja kao i primjena sredstava kojima se čišćenje i dezinfekcija klima uređaja provodi propisani su protokolima, a sastavni su dijelovi navedenog Standarda.
Protokoli čišćenja, propisani Standardom, prilagođeni su svakom tipu uređaja, odnosno dijelovima uređaja koje treba čistiti kao i sredstvima koja se primjenjuju za čišćenje i dezinfekciju klima uređaja.

Učinkovitost
Čišćenje, dezinfekcija i dugotrajna zaštita, kao i redovito održavanje klima uređaja po Programu Degenia Velebitica osigurava visoki stupanj higijene klima uređaja tijekom njegove uporabe.
Pridržavanje SSOP (Standardni sanitarni operativni postupak) kod izrade protokola čišćenja i dezinfekcije, korištenje sredstava vrhunske kvalitete, provođenje mjera redovitog održavanja, kao i mogućnost provjere učinkovitosti postupka pranja i dezinfekcije garantiraju poželjnu mikrobiološku čistoću površina klima uređaja preko kojih struji zrak.
Učinkovitost čišćenja i dezinfekcije klima uređaja po Programu Degenia Velebitica ispitana je u neovisnom laboratoriju Bioinstitut Čakovec koji ima postupke akreditirane prema normi ISO 17025. Rezultati ispitivanja od 15. veljače 2007. godine koje je proveo mr.sc. Vlado Mihoković potvrđuju učinkovito uklanjaju naslage biofilmova i uništavaju zaostalih bakterije i plijesni do razine „odsutnosti“.

Profesionalnost
U Standardu čišćenja, dezinfekcije i redovnog održavanja klima uređaja – Degenia Velebitica posebna pažnja posvećena je stručnosti i profesionalnosti osoba koje obavljaju poslove čišćenje klima uređaja.
Osobe koje rade na poslovima čišćenja i dezinfekcije klima uređaja dodatno su obučene i osposobljene na tečaju „Zdravlje i higijena klima uređaja“, koji provode djelatnici Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ i firma Miloc d.o.o. u suradnji s vanjskim suradnicima.
Stručnost i profesionalnost servisera garantira, nakon pranja i dezinfekcije površina klima uređaja, mikrobiološku čistoću zraka koja je predviđena Standardom Degenia Velebitica.

Prepoznatljivost
Klima uređaji koji se čiste i redovno održavaju u skladu sa Standardom Degenia Velebitica vizualno su prepoznatljivi po cvijetu Degenia Velebitica koji se na njima nalazi. Naljepnice sa grafičkim prikazom cvijeta Degenia Velebitica stavljaju ovlaštene osobe samo na uređaje koji se čiste i održavaju u skladu sa standardom Degenia Velebitica.
Grafički prikaz cvijeta Degenia Velebitica zaštitni je znak Standarda i garantira dobro higijensko stanje klima uređaja na kojem se nalazi, te na taj način može utjecati na osjećaj sigurnosti i ugode osobama koje borave u tim prostorima.

▼   POVEZANI ČLANCI
Ispitivanje Standarda Degenia Velebitica i ekspertna mišljenja
Ispitivanje Standarda Degenia Velebitica i ekspertna mišljenja
Ispitivanje Standarda Degenia Velebitica, odnosno provjera učinkovitosti Programa čišćenja, dezinfekcije i dugotrajne…
Što Standard  Degenia Velebitica obuhvaća?
Što Standard Degenia Velebitica obuhvaća?
Standard čišćenja, dezinfekcije i redovnog održavanja klima uređaja - Degenia Velebitica sastoji…
Razlozi  uvođenja Standarda Degenia Velebitica
Razlozi uvođenja Standarda Degenia Velebitica
Potreba uvođenja Standarda Degenia Velebitica proizlazi iz nekoliko razloga: higijenskog razloga, zdravstvenog…
Osnovni principi na kojima se zasniva Standard i važnost uvođenja Standarda
Osnovni principi na kojima se zasniva Standard i važnost uvođenja Standarda
Osnovni principi na kojima se zasniva Standard. Kod osmišljavanja i izrade Standarda…
Zašto Standard čišćenja klima uređaja D.V.
Zašto Standard čišćenja klima uređaja D.V.
S obzirom na činjenicu da čovjek provodi 80 - 90% svog vremena…
Što je Standard Degenia Velebitica?
Što je Standard Degenia Velebitica?
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta „Zdravlje ljudi i higijena klima…
Hrvatska kvaliteta

SPONZORI

Miloc
Proluft Zagreb
Degenia Velebitica