Degenia Velebitica RSS Feed Degenia Velebitica Facebook Degenia Velebitica Twitter

Zaključak razmišljnje

Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja
Velebitska Degenija

Velebitska Degenija

Endemični dragulj velebitske i hrvatske flore - raste večinom na finijim i smirenijim točilima što leže prema jugoistoku i u pukotinama stijena, cvate u svibnju i lipnju.

Klima na Velebitu

Klima na Velebitu

Klima na Velebitu drastično varira na malim udaljenostima (10 km) od submediteranske klime u velebitskom kanalu do planinske klime na ogoljelim vrhovima Velebita, te kontinentalne klime Ličke visoravni.

Život na Velebitu

Život na Velebitu

PISANI KAMEN - Iznad Kosinjskog Bakovca, u šumi Begovača, kod vrela Begovača, nalazi se PISANI KAMEN, epigrafski spomenik iz IV stoljeća.

Velebit park prirode

Velebit park prirode

Kako nam kazuju geografski, orografski i drugi izvori, brdski masiv Velebita, jedan od najznatnijih u užem dinarskom području, proteže se, u dužinu otprilike 145 km, od Vratnika nad Senjom na sjeverozapadu do okuke Zrmanje na jugoistoku.

Zaključak razmišljnje

Zbog sve nepovoljnijih vanjskih uvjeta kada vanjske dnevne temperature nerijetko prelaze 35 stupnjeva, i kada se ne preporučuje boravak i izlaganje štetnom utjecaju sunčevih zrak u periodu do 11 do 17 sati, gosti sve više izbjegavaju boravak na otvorenom prostoru- vanjskom prostoru i zaštitu traže u zatvorenim prostorima hotela.

 

Klimatizacija hotela i ugostiteljskih objekata idealno su rješenje za zaštitu gostiju od nepovoljnih vanjskih utjecaja, kao i za stvaranje optimalne kvalitete zraka, stvaranje okruženja za ugodan boravak gosta.

 

Klimatizacija hotela nije danas stvar prestiža, već predstavlja jedan do preduvjeta za uspješan nastup na turističkom tržištu. Osim pozitivnog utjecaja, po zdravlje i osjenčaj ugode gostiju, uređaji za klimatizaciju mogu predstavljati opasnost po zdravlje i mogu biti razlog nelagode za goste koji borave u klimatiziranom prostoru hotela.

 

Negativni učinci klimatiziranih prostora hotela na osjećaj ugode i po zdravlje gostiju proizlaze prvenstveno iz nepravilnog rukovanja i neodržavanje, ili neadekvatno održavanje uređaja za klimatizaciju.

 

Ako u hotelu nisu optimalno podešeni glavni parametri koji utječu na kvalitetu zraka (temperatura, vlaga, uvođenje svježeg zraka i brzina istruja zraka itd.) gost će se osjećat nelagodno i izbjegavat će boravit u tom prostoru. Isto tako uređaji za klimatizaciju koji se redovno ne održavaju idealno su mjesto za rast i razmnožavanje bakterija, plijesni, algi i drugih bioloških zagađivača, a zrak koji kroz njih struji nerijetko je loše kvalitete i kontaminiran po zdravlje ljudi štetnim i opasnim mikroorganizmima.

 

Da bi se gostu pružio ugodan i siguran boravak u hotelu uređaje za klimatizaciju je potrebno redovno čistit i održavati, odnosno potrebno je posvetiti posebnu pažnju njihovoj higijeni.

 

Unazad nekoliko godina sve se veća pažnja posvećuje kvaliteti zraka i higijeni uređaji za klimatizaciju u našim hotelima. Čišćenje uređaja najčešće se povjerava vlastitim službama održava, ili to umjesto njih vrše vanjske tvrtke. U oba slučaja čišćenje se obavlja po vlastitim internim, ne transparentnim protokolima u kojima nisu definirani osnovni čimbenici o kojima ovisi kvaliteta koja se čišćenjem treba postići. Kvaliteta obavljenog čišćenja razlikuje se do hotela do hotela.

 

Sve veći zahtjevi koji se postavljaju pred turističke djelatnike, dolaskom ekološki osviještenih gostiju, vezano za sigurnost i udobnost boravka zahtijevaju uvođenjem jednog standardiziranog, provjerenog i prepoznatljivog sustava čišćenja kao što je Standarda Degenia Velebitica..

 

Zaštita i sigurnost gostiju danas je na prvom mjestu liste prioriteta svih koji rade u turizmu. Uvođenje Standarda Degenija Velebitica predstavljao bi novi pristup higijeni uređaja za klimatizaciju, odnosno podizanju sigurnosti i zaštite gostiju na jedan viši nivo u skladu sa sve strožim standardima zaštite i sigurnosti, kao i zahtjevima koje strani, a i domaći tour operatori postavljaju pred hotelijere i ostale turističke djelatnike.

 

Kvaliteta usluge u hotelskoj industriji jedan je do najvažnijih čimbenik uspješnog poslovanja svakog hotela. Upravljanje potpunom kvalitetom (TQM) danas je nezaobilazni trend i predstavlja preduvjet uspješnog nastupa na turističkom tržištu koji se temelji na propisivanju svih standarda, pa tako i standarda čišćenja i održavanja uređaja za klimatizaciju.

 

Uvođenje Standarda Degenia Velebitica pridonio bi upravljanju potpunom kvalitetom (TQM) kojom se osigurava pružanje visoke kvalitete usluge, upravo one koju gost traži i očekuje.

 

Hoteli u kojima se uspostavi Standardom Degenija Velebitica mogu taj novi pristup higijeni uređaja za klimatizaciju kvalitetno iskoristit u marketinške svrhe. Isto tako uz dobar marketing i zalaganje svih turističkih djelatnika Standard Degenia Velebitica može postati prepoznatljivi hrvatski turistički proizvod.

 

Na kraju se može zaključiti da je uvođenje Standarda Degenia Velebitica, danas u vrijeme sve već konkurencije na turističkom tržištu, nužnost i da predstavlja jednu novu dodanu vrijednost kvaliteti usluge u hotelu koju će sve zahtjevniji gosti i tour operatori prepoznati.

▼   POVEZANI ČLANCI
Dozvole i uvjerenja
Dozvole i uvjerenja
Proizvodi koji se koriste u Standardu Degenia Velebitica imaju Sigurnosno tehničke listove…
Hrvatska kvaliteta

SPONZORI

Miloc
Proluft Zagreb
Degenia Velebitica