Degenia Velebitica RSS Feed Degenia Velebitica Facebook Degenia Velebitica Twitter

Postupanje servisera

Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja  •  DEGENIA VELEBITICA  •  Prvi hrvatski standard čišćenja, dezinfekcije i održavanja klima uređaja
Velebitska Degenija

Velebitska Degenija

Endemični dragulj velebitske i hrvatske flore - raste večinom na finijim i smirenijim točilima što leže prema jugoistoku i u pukotinama stijena, cvate u svibnju i lipnju.

Klima na Velebitu

Klima na Velebitu

Klima na Velebitu drastično varira na malim udaljenostima (10 km) od submediteranske klime u velebitskom kanalu do planinske klime na ogoljelim vrhovima Velebita, te kontinentalne klime Ličke visoravni.

Život na Velebitu

Život na Velebitu

PISANI KAMEN - Iznad Kosinjskog Bakovca, u šumi Begovača, kod vrela Begovača, nalazi se PISANI KAMEN, epigrafski spomenik iz IV stoljeća.

Velebit park prirode

Velebit park prirode

Kako nam kazuju geografski, orografski i drugi izvori, brdski masiv Velebita, jedan od najznatnijih u užem dinarskom području, proteže se, u dužinu otprilike 145 km, od Vratnika nad Senjom na sjeverozapadu do okuke Zrmanje na jugoistoku.

Postupanje servisera

Postupanje servisera

Postupanje servisera prilikom pružanja usluge čišćenja po Standardu Degenia Velebitica

 

 

 

Predstavljanje Franchisera

 

Prilikom svog dolaska Franchiser se prvo legitimira vlasniku klima uređaja potvrdom koja mu je izdana od tvrtke Miloc d.o.o. ,vlasnika Standarda Degenia Velebitica

Na taj način potvrđuje da je ovlašten za pružanje usluge čišćenja i dezinfekcijepo Standrdu Degenia Velebitica i da ima pravo korištenja zaštitnog znaka Standarda.

 

Upoznavanje Vlasnika sa Standardom Degenia Velebitica

 

Nakon što je Franchiser potvrdio svoj legitimitet u kratkim crtama upoznaje vlasnika klima uređaja sa osnovnim odlikama Standarda i svim postupcima koji se odnose na čišćenje klima uređaja po Standardu Degenia Velebitica.

 

Upoznavanje vlasnika as njegovim pravima

Franchiser je obavezan upoznati vlasnika klima uređaja s njegovim pravima i obavezama koje proizlaze iz Standarda Degenia Velebitica.

 

Vizualna kontrola

 

Čišćenje klima uređaja po Standardu Degenia Velebitica Franchiser započinje vizualnom kontrolom uređaja. Vizualnoj kontroli prethodi skidanje filtra,poklopca i maske.

Nakon vizualne kontrole i uvida u higijensko stanje uređaja Franchiser će odabrat sredstva koja će koristit za pranje, dezinfekciju i dugotrajnu zaštitu.

 

Zaštita površine oko klima uređaja

 

Da prilikom čišćenja klima uređaja nebi došlo do zaprljanja i oštećenja površine, Franchiser će na klima uređaja staviti plastičnu zaštitnu navlaku, "Klima cover".

 

Kontrola protočnosti linije odvodnje

 

Prije početka čišćenja , nanošenja sredstva za pranje, Franchiser će izvršiti provjeru protočnosti linije odvodnje kondenzata.

Provjera se vrši dolijevanjem vode u drenažnu tavu. Ako dođe do prelijevanja vode iz tave, linija odvodnje je začepljena i potrebno ju je odčepiti.

Za odčepljenje koristit će Standardom propisano sredstvo. Sredstvo će razgraditi sve naslage i začepljenja na bazi vode.

 

Čišćenje klima uređaja prema Protokolima

 

Nakon što je Franchiser zaštitio površinu oko klima uređaja i provjerio protočnost linije odvodnje započinje čišćenje klima uređaja po "Protokolu čišćenja, dezinfekcije i dugotrajne zaštite - Degenia Velebitica"

 

Vizualna kontrola učinkovitosti čišćenja klima uređaja

 

Neposredno nakon pranja i dezinfekcije Franchiser provodi vizualnu kontrolu učinkovitosti čišćenja klima uređaja.

U slučaju da su nakon pranja i dezinfekcije na pojedinim mjestima zaostale vidljive naslage prljavštine Franchiser je dužan  ponoviti postupak čišćenja.

 

 

Provjera kvalitete izvršene usluge čišćenja i dezinfekcije

 

Franchiser na izričiti zahtjev vlasnika klima uređaja vrši provjera provedenog standardiziranog postupka čišćenja, odnosno provjerava da li su tretirane površine klima uređaja Standardom propisane mikrobiološke čistoće.

Franchiser vrši provjeru ispitivanjem mikrobiološke čistoće očišćenih površina u skladu sa Protokolom uzimanja otiska i obriska za dokazivanje bakterija.

Na temelju broja zaostalih bakterija na uzorku za procjenu mikrobiološke čistoće, a u skladu sa Normativ mikrobiološke čistoće klima uređaja - Degenia Velebitica, procjenjuje se da li površina propisane mikrobiološke čistoće.

Ovu provjeru nije potrebno provoditi jer postupci čišćenja i sredstva koja se koriste, zajedno sa stručnošću i profesionalnošću Franchisera garantiraju Standardom propisanu mikrobiološku čistoću tretiranih površina.

 

 

Vizualno označavanje uređaja nakon čišćenja

 

Franchiser nakon izvršene kontrole kvalitete obavljene usluge čišćenja klima uređaja po Standardu Degenia Velebitica na uređaj stavlja naljepnicu sa zaštitniom znakom Standarda.

Isto tako na uređaj stavlja naljepnicu sa osnovnim podacima o franchiseru koji je uređaj očistio. Ispod naljepnice sa podacima o Franchizeru stavlja naljepnicu sa "Vremenskom trakom" na kojoj označava kada je uređaj očišćen.

 

 

Obuka vlasnika klima uređaja za redovnog održavanja

 

Standardom Degenia Velebitica predviđeno je redovno održavanje klima uređaja između dva čišćenja. Franchiser će obučit vlasnika klima uređaja kako će uređaj održavati čistim.

 

 

Izdavanje Potvrde-Certificata o izvršenoj usluzi

 

Nakon izvršenog čišćenja klima uređaja Franchiser će izdati korisniku usluge pismenu potvrdu, Certificat, kojom potvrđuje da je uređaj očišćen u skladu sa Stanardom Degenia Velebitica i svim njegovim pratećim protokolima.

▼   POVEZANI ČLANCI
Čišćenje klima uređaja po Standardu Degenia Velebitica
Čišćenje klima uređaja po Standardu Degenia Velebitica
Čišćenje klima uređaja po Standardu Degenia Velebitica predstavlja sveobuhvatan, provjeren i prepoznatljiv…
Hrvatska kvaliteta

SPONZORI

Miloc
Proluft Zagreb
Degenia Velebitica